Idag är det Safer Internet Day!!

internet

Är du mellanstadielärare och vill jobba med mediekunnighet i din klass? Den 5 februari är det Safer Internet Day, en dag då hela Europa uppmärksammar internetsäkerhet. Nu har er skola chansen att delta i kampanjdagen genom att ladda ner lärarhandledningen ”Jag <3 internet – dina rättigheter och skyldigheter online” .Materialet består av en lärarhandledning och ett elevmaterial och bygger på att eleverna får möta och diskutera en rad spännande, men komplexa frågor som de kanske redan måste hantera i sin nätvardag.

Safer Internet Day 2013 I ett samarbete med en rad olika myndigheter och organisationer har Statens medieråd tagit fram materialet Jag <3 internet – dina rättigheter och skyldigheter online, som består av en lärarhandledning och ett elevmaterial. Materialet är avsett att användas till en workshop under Safer Internet Day. I materialet diskuteras komplexa frågor som många unga måste hantera i sin nätvardag, t.ex:

  • Hur är man en bra kompis på nätet?
  • Var går gränsen för vad som är acceptabelt att lägga ut på nätet?
  • Vad säger lagen och vad händer om man gör något olagligt på nätet?

http://www.statensmedierad.se/Kunskap/Allmant-om-medier/Safer-Internet-Day-5-februari-2013/

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s