Roller Journal-appen för reflektion/dokumentation

Roller Journal är en app där du kan dokumentera och reflektera över din dag på ett strukturerat och enelt sätt. Inspirerad av Ugglemammans inlägg om denna app var jag tvungen att testa:)

Jag ser det som en riktigt bra app för de barn/elever som använder iPad/iphone eller iPod Touch som sitt arbetsredskap. Roller Journal är en dagboksapp som ställer frågor. Det finns färdiga frågor i appen (dock på engelska), men det går bra att gå in i inställningarna och själv skriva in egna frågor utifrån behov och syfte. Du kan välja om frågorna ska komma på bestämd dag, tid eller om de ska dyka upp i slumpvis ordning och tid. Du kan välja en fråga och gå tillbaka för att se hur du svarat på frågan förut för att kanske kunna se ett mönster?

För de elever i behov av särskilt stöd, som behöver struktur på dagen eller för de elever som inte har talet eller förmågan att kunna berätta om sin dag hemma, kan man på detta sätt få till en bra rutin som ger eleven struktur, ger läraren möjlighet att se mönster och ge vårdnadshavarna mer insyn i sitt barns vardag i förskolan/skolan.

Just nu har jag ställt in appen på att den varje dag klockan 13 ska fråga mig:

  • Vad gjorde dig glad idag?
  • Vad har du lärt dig idag?
  • Vad vill du lära dig mer om imorgon?

Vill jag dokumentera eller reflektera utan förberstämda frågor fungerar det lika bra.

Det jag saknar är att jag inte kan lägga till bilder som dokumentation, det hade gjort appen ännu bättre för de barn/elever som inte kan/vill skriva utan dokumenterar via bilder. Utveckling?

Tack Ugglemamman:)

 

About these ads

En kommentar

  1. Helena Roth

    Tack för recensionen – har köpt appen och ska testa med stor nyfikenhet!! Jobbar ju mycket med reflektion både som förändringsagent och professionell coach, och detta kanske kan vara något som kan hjälpa mig och andra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s