Book Creator nu med funktion för att e-posta med bild, text, video och ljud

Jag har sökt med ljus och lykta efter en funktion där man kan e-posta hem dokumentationen från appen Book Creator till vårdnadshavare som inte har tillgång till appen via ett digitalt redskap; nu har den kommit!

Detta möjliggör att vi kommer kunna använda dokumentationen via iPaden på ett mycket mer kreativt sätt. Nu kan vi dokumentera tillsammans med barnen/eleverna både bild, text, ljud och video och sedan kunna e-posta boken/filen till hemmet. Detta blir en levande dokumentation med multimodala medier.

För att kunna läsa boken/filen via dator:

 1. Installera webbläsaren Google Crome-www.google.com/chrome.
 2. Installera appen Redium. Readium är en app i Google Chrome som möjliggör att du kan läsa epub-filertex dem du gjort i appen Book Creator. Du hittar den genom länken här nedan:
  Öppna webbläsaren Google Chrome and gå till Google Chromes appbutik för att ladda ner gratisappen Readium.

Readium

För att skicka Book Reader-filer:

Observera att filerna från Book Creator ofta blir för stora för att e-posta direkt från iPaden utan behöver föras över via sladd till iTunes på datorn innan du kan e-posta den där ifrån:

 1. Koppla iPaden till datorn med sladd
 2. Öppna iTunes på datorn
 3. Gå till appen Book Creator på iPaden och välj alternativet ”send to itunes”
 4. Gå till datorn-iTunes-program och scrolla ner på sidan. Där hittar du appar man kan dela filer mellan iPaden och datorn. Välj Book Creator, till höger visar de filer du fört över. Markera boken du vill spara och tryck ”spara till” längst ner till höger. Nu kan du spara boken på datorn för att sedan kunna e-posta den hem till vårdnadshavare. Allt kommer med:bild, ljud, text och video!

bild1

För att läsa Book Reader bok/fil på dator:

När du installerat appen kommer den att dyka upp när du öppnar ny flik i webbläsaren Google Chrome. Klicka på + längst upp till höger i appen för att ladda upp din fil med Book Reader som du innan sparat ner på datorn efter att ha fått den via e-posten:)

R1

Detta känns som en bra dag!

Read1

12 comments

 1. Åh! Så bra! Tack!
  Vi laddade först upp alla elevers alster till vårt dropboxkonto för att sedan maila därifrån. Funkade det med, om man vill slippa gå vägen via datorn!

 2. Försöker överföra filerna till datorn via i-tunes men kan omöjligt hitta det som här kallas Fildelning……..Kan någon förklara lite tydligare var man hittar det vore jag tacksam!

  • Fick det att fungerar till slut, vet dock inte vad som hände. Men nu har jag ett annat problem….
   En del av bilderna vänder sig 90 grader och någon har till och med vänt sig upp och ner????
   Lösning någon???

 3. Tack för inlägget! Det här har jag letat efter och önskat funnits! Det underlättar ju betydligt när eleverna och pedagogerna inte har egna iPads.

 4. […] 1. Book Creator- Användningsområde att göra sagoböcker, temaarbeten ensam eller tillsammans med en kompis och redovisningar. Fördelen med denna app är att man kan använda sig av ljud, bild, film och text. På så vis kan eleven i fråga variera sitt arbete och beroende på allmänstatus välja det arbetssätt som passar bäst just då. Jag visade eleven som är 10 år och hen fattade galoppen direkt, la till bilder, text och ljud och påbörjade en bok. Genom att använda denna app blir också vårdnadshavarna delaktiga i elevens skolgång eftersom den kan e-postas hem och kan då läsas som en bok i datorn även fast man inte har appen. Appen kostar 38kr. För att e-posta hem böcker finns ett tidigare inlägg: Se här: […]

 5. Were a bunch of volunteers in addition to beginning a different program inside our local community. Your website provided us helpful facts to figure about. You might have carried out the solid pastime and also each of our overall local community are going to be happy back.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s