Book Creator nu med funktion för att e-posta med bild, text, video och ljud

Jag har sökt med ljus och lykta efter en funktion där man kan e-posta hem dokumentationen från appen Book Creator till vårdnadshavare som inte har tillgång till appen via ett digitalt redskap; nu har den kommit!

Detta möjliggör att vi kommer kunna använda dokumentationen via iPaden på ett mycket mer kreativt sätt. Nu kan vi dokumentera tillsammans med barnen/eleverna både bild, text, ljud och video och sedan kunna e-posta boken/filen till hemmet. Detta blir en levande dokumentation med multimodala medier.

För att kunna läsa boken/filen via dator:

  1. Installera webbläsaren Google Crome-www.google.com/chrome.
  2. Installera appen Redium. Readium är en app i Google Chrome som möjliggör att du kan läsa epub-filertex dem du gjort i appen Book Creator. Du hittar den genom länken här nedan:

    Öppna webbläsaren Google Chrome and gå till Google Chromes appbutik för att ladda ner gratisappen Readium.

För att skicka Book Reader-filer:

Observera att filerna från Book Creator ofta blir för stora för att e-posta direkt från iPaden utan behöver föras över via sladd till iTunes på datorn innan du kan e-posta den där ifrån:

  1. Koppla iPaden till datorn med sladd
  2. Öppna iTunes på datorn
  3. Gå till appen Book Creator på iPaden och välj alternativet ”send to itunes”
  4. Gå till datorn-iTunes-program och scrolla ner på sidan. Där hittar du appar man kan dela filer mellan iPaden och datorn. Välj Book Creator, till höger visar de filer du fört över. Markera boken du vill spara och tryck ”spara till” längst ner till höger. Nu kan du spara boken på datorn för att sedan kunna e-posta den hem till vårdnadshavare. Allt kommer med:bild, ljud, text och video!

För att läsa Book Reader bok/fil på dator:

När du installerat appen kommer den att dyka upp när du öppnar ny flik i webbläsaren Google Chrome. Klicka på + längst upp till höger i appen för att ladda upp din fil med Book Reader som du innan sparat ner på datorn efter att ha fått den via e-posten:)

Detta känns som en bra dag!