Läs och förstå- ny favoritapp

Läs och förstå min nya favoritapp för att öva  läsning, läs- och ordförståelse. Här finns mer än 800 meningar att träna på! Skulle du ha övat på alla 800 meningarna finns det verktyg som ingår i varje del för att kunna göra nya eller anpassade meningar:) Denna app stimulerar såväl språkförståelsen som lusten att läsa. Genom verktygsdelen kan man lätt skapa egna meningar till de olika övningarna. Detta kan göras på vilket språk man vill och är utmärkt för t.ex SVA-undervisningen. I appen finns stöd för språken: danska, norska och finska. Ytterligare fyra valfria språk finns redo att fyllas med innehåll.

läs1

Appen är indelad i fyra kategorier:

Frågor Ja eller nej, Sant eller falskt? – Svara på olika påståenden om bilden.

Rätt mening till bilden Vilken mening passar till bilden? – Du får två meningar till varje bild. En av dem är rätt.

Rätt bild till meningen Här ges inget auditivt stöd utan meningarna i denna del skall läsas på egen hand och sedan skall man välja rätt bild till övningen.

Välj rätt slut på meningen I denna del finns två olika avslut på varje mening. Läs noga och välj det rätta och meningen blir uppläst.

läs2

läs4

Verktygsdel – Här kan du skräddarsy övningar för varje övningstyp eller och om man så vill för varje enskild elev, genom att lägga till egna bilder och eget tal. Man kan sända en övningslista med e-post till andra.

läs5

Det finns plats att lägga in övningar på ytterligare fyra språk så appen kan anpassas till just den elevgrupp du har. Det går att hämta bilder från din kamerarulle eller ta bilder med kameran direkt in i verktyget och det går att hämta ljud och spela in tal och ljud på samma sätt.
För att se resultat av elevernas framsteg går du till ikonen av ett staffli, se bild nedan, där finns en kamera du kan fotografera av resultatet och det sparas då i kamerarullen på iPaden. På så sätt är det enkelt att hålla reda på olika elevers resultat.

Skärmklipp1
Vill du läsa mer? Appen har en egen hemsida där det finns fler listor som kan hämtas gratis direkt till appen. Appen kostar 49 kr till iPad eller iPhone och det är den absolut värd:)

 

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s