Oxford Owl- en skattkista fylld med guld!

Ramlade över denna sida som bland annat Skolappar.nu delat på Sociala medier och blev helt tagen. Tänk att allt detta material är fritt att använda!

skolappar

Gör ditt eget konto det är gratis och logga in för att ta del av skatten:)

Oxford Owl

Extra glad blev jag när denna webbresurs delades så den kom till min kännedom eftersom vi startat English Lab på en skola i kommunen för att slå ett slag för ämnet engelska på nytt sätt med hjälp av IKT. Här kan man hitta bilderböcker, textböcker och ljudböcker eller varför inte en textbok med ljud?

Böckerna finns i olika svårighetsgrader och fungerar både på dator, platta och mobil. Det finns två vyer att se böckerna och deras svårighetsgrad. Under sökrutan till höger på sidan finns dessa två alternativ: Covers och Detail.

Väljer du Covers ser bilden ut som nedan, väljer du detail blir det en lista där du kan utläsa mer om varje bok och även se vilken svårighetsgrad den har.

oxford2

För att alltid ha denna sida nära till hands rekommenderar jag att ni lägger den som genväg på alla plattor så eleverna har lätt åtkomst till det. Jag förklarar nedan hur du går till väga.

1. Öppna Safari på iPaden. skriv in adressen i sökrutan längst upp på sidan

2. När sidan har öppnats och du ser webbsidan, trycker du till vänster om sökrutan på ”rutan med den lilla pilen” se bild nedan

oxford genväg

3. Välj alternativet- Lägg till på hemskärmen

4. En ny ruta öppnar sig där du kan döpa genvägen. Är du nöjd med det namn som föreslås, tryck på ”lägg till” (se min bild nedan)

5. Sidan stängs nu ner och du kommer till iPads skrivbord där du hittar denna genväg. Genvägen ser ut som en app och kan dras och läggas i lämplig mapp om du använder det för att kategorisera dina appar.

oxford genväg1

På detta sätt finns alltid genvägarna lätttillgängliga och nära till hands för både elever och lärare:) Bra tips att göra med andra sidor på webben?

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s