Book-Creator1-239x300

Workshop kring appen Book Creator

Jag är just nu runt på förskolor och har workshops kring appen Book Creator. Många önskar lathundar på vilka funktioner som finns så man i lugn och ro kan ta del av på förskolan.

Jag har därför sammanställt några dokument som jag delar här: Låna gärna men ange att du lånat dem på denna sida:)

Det är en kreativ app, lättarbetad och rolig att skapa i tillsammans med barnen på förskolan:) men den lämpar sig minst lika bra till elever i skolan som skriver böcker, dokumenterar studiebesök, resor eller utflykter eller som ett verktyg för att presentera ett arbetsområde och vad man lärt.

BookCreator steg för steg

Dela med dig till andra iPads av böcker gjorda i appen Book Creator

Dela med dig av böcker gjorda i appen Book Creator till mottagare utan iPad (tex till vårdnadshavare som har dator)

I min workshop försöker vi använda alla möjligheter denna app har, både ljud, bild, text och film. Lättast är om man tar bilderna själv, sjunger eller talar in ljud direkt i appen eller spelar in en filmsnutt, så äger du upphovsrätten själv.

Vill du hämta bilder brukar jag använda: www.wpclipart.com där du kan hitta fria bilder att använda i förskolan/skolan utan att ange källa (kan vara just att göra om möjligt ändå i slutet av boken). Här nedan en bild som förklarar hur du sparar ner de bilder du hämtar på nätet till din iPad.

Som bonus skickar jag med detta: Flygblad med flikar

20140325_153359000_iOS

Hoppas ni får lika roligt som vi har dessa kvällar:) kommentera gärna inlägget hur det går för er och hur ni upplever appen och mina lathundar