Läste ett tips om historier för barn och unga på olika språk och blev nyfiken.

The World Stories Project
World Stories är en växande samling av traditionella och nya berättelser som representerar de 21 mest talade språk av barn i Storbritannien. Berättelserna kan läsas, lyssnas och laddas ner på engelska och på originalspråket. Detta är möjligt ack vare stöd av författare, berättare, översättare, programföretag och skådespelare. World Stories lägger till nya berättelser, inspelningar och översättningar till samlingen varje vecka.

Så här skrev Tülay Gürgün Här kan du läsa eller lyssna på sagor/ berättelser på många olika språk och på engelska. Du kan dela med dig berättelserna och du kan skicka dit dina egna berättelser. Du kan ladda hem berättelserna som PDF eller ljudfiler. Härliga bilder!”

Tänk vad härligt med alla dessa historier där barn och unga delar med sig av sina liv och fantasier så vi andra kan ta del av dem! Sharing is caring

historier

I dagsläget finns inga historier på svenska men alla dessa språk finns representerade:

historier2

Blev du också nyfiken på detta? Se mer här:

Besök gärna Tülay Gürgüns toppensida om IKT:http://tulayikt.blogspot.se/