iktsidan rekommenderar- appar för förskolan

pixabay.com

Barn på förskolan är födda in i den digitala världen. För dem är modern teknik fullkomligt naturlig. Förskolans läroplan (Lpfö 98) skriver tydligt om hur viktigt det är att använda modern teknik med barnen på förskolan.

”Förmågan att kunna kommunicera, söka ny kunskap och samarbeta är nödvändigt i ett samhälle präglat av ett stort informationsflöde och en snabb förändringstakt. Förskolan ska lägga grunden till att barnen på sikt kan tillägna sig de kunskaper som utgör den gemensamma referensram som alla i samhället behöver.

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa” […]

”Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande. Detta inbegriper också att forma, konstruera och nyttja material och teknik. Multimedia och informationsteknik kan i förskolan användas såväl i skapande processer som i tillämpning” (utdrag ur Lpfö 98).

Iktsidan rekommenderar dessa appar för förskolan hösten 2014.

De appar som kostar pengar har kostnaden bredvid sig i listan, övriga är gratis:)

Jag har valt ut mina favoriter, många av dem som kostar pengar har jag lyckats få helt gratis genom att följa fredagsappar på Facebook som presenterar appar  för barn som tillfälligt är gratis under helgen. Appar som du tagit ner när de är gratis kommer alltid vara gratis för dig även om de senare kostar pengar igen:) Håll ögon och öron öppna, det kan löna sig:) Jag har en sida på Facebook som jag kallar iktsidan.com (precis som denna) där jag försöker ropa till när jag ser någon bra app som tillfälligt är gratis, gilla gärna den sidan så kommer du också att bli påmind

FullSizeRender

    • QRreader for iPad
    • Croak.it (obs! iPhoneapp men fungerar på iPad)
    • Piccollage
    • Fotobabble (obs! iPhoneapp men fungerar på iPad)
    • Youtube Capture

En bra film som handlar om hur man kan arbeta med Lotusdiagram i förskolan för att koppla apparna till Läroplanen Lpfö98

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s