Webbresurser för att öva engelska

I dag presenterar iktsidan webbresurser för att öva engelska för er som har elever med datorer men de flesta webbresurser fungerar också på iPad och mobiler:) så det är win win

Om du upplever problem med webbresurs på iPaden kan det betyda att sidan innehåller så kallade Flashfiler. Ladda då ner till exempel Puffin free-appen och öppna sidan i denna app. Det brukar lösa problemet:)


Akinator– Tänk på en person och låt anden gissa:) Tror du inte att det fungerar, testa! Akinator ställer frågor på engelska till dig och du svarar med ja eller nej. Finns både som webbverktyg och som app

elev1

Elevspel.se En gratis webbsida där du kan anmäla dig som lärare, sedan skapa elevkonton och ge dina elever uppdrag i olika ämnen. Du kan sedan se dina elevers resultat och individualisera undervisningen ytterligare

 

Storybird.com– gör din egen bok. Välj konstnär/tema och skapa bok. Dra in bilderna till sidan och skriv din egen historia. Som lärare kan du skapa ett klasskonto så du kan se och följa böckerna dina elever skapar.

Newsreel easy– pejlar läget på nyhetsfronten i den engelskspråkiga världen. Nyheterna presenteras på lätt engelska anpassad för årskurs 4-6. Newsreel Easy kollar in det som intresserar den unga målgruppen; brännheta frågor, sport, film, kändisar och musik. Media:Radio. Serien innehåller sändningsmanus med gloslista och ett arbetsblad till varje program.

Newsreel– pejlar läget på nyhetsfronten i den engelskspråkiga världen, och presenterar aktuella nyhetshändelser på lätt engelska. Målgrupp årskurs 7-9. Det kan handla om vad som helst; politik, sport, musik. Media: Radio. Serien innehåller sändningsmanus med gloslista och ett arbetsblad till varje program.

British Council teatchers– In 2015 on TeachingEnglish, we hope to have even more new tools and materials to help you in the classroom and with your development, so be sure to come back and find out what’s new! Across the site you can find free classroom materials to download, from short activities to full lesson plans, for teaching kids and adults. There are also articles on aspects of teaching, and free teacher development and teacher training materials.

Denna sida har två underavdelningar: kids och teens

British Council kids

British Council teens

News in Levels– nyheter på tre olika nivåer med övningar till. Målgrupp högstadiet, gymnasiet

English Central- Här kan du öva engelska på olika nivåer. Jag valde Young learners och fick 625 förslag:) Se en video och lyssna. Skriv in de saknade orden och öva stavning. Prata in ord från historien i mikrofonen och öva uttal. Svara på quizzet och öva ordförståelse.

Lingual.net– Här kan dina elever i de högre årskurserna utmana sig i engelska: Välj kategori och svårighetsgrad.

Youtube english talking Book– på Youtube kan du hitta inlästa böcker. Sök på English talking books

  

Skriftlig karaoke- Välj svårighetsgrad, lyssna på musiken och skriv in ordet som fattas

Hörövningar– här finner du hörövningar i olika kategorier och ämnen.

Tecknade seier/comic strips– Det tar ett par minuter att skapa en liten seriestrip med de här verktygen. Du behöver inte registrera dig eller så, bara gå till sidan och sätta igång direkt. Med Stripgenerator gör du snygga svartvita serier och med writecomics blir de i färg. stripgenerator.com writecomics.com

 

 

One comment

  1. […] Webbresurser för att öva engelska | IKTsidan. […]

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 3 909 andra följare

%d bloggare gillar detta: