Surfplattan som pedagogiskt verktyg-ny bok(som kan bli din)

IMG_2957

I min brevlåda kom en ny bok precis lagom tills att jag var tvungen att lämna sommarens hängmatta; Surfplatta som pedagogiskt verktyg av Elisabet Wahlström.

En härligt inspirerande bok skriven på ett lättillgängligt och tydligt sätt.

Är du också nyfiken och skulle vilja ha ett exemplar lottar jag ut tre stycken böcker!

För att delta i utlottningen skicka ett mail till ikttove@gmail.com och berätta om ditt bästa tips på hur du använder surfplattan som pedagogiskt verktyg, bifoga gärna en bild på hur det kan se ut. (tänk på att skicka bild som är godkänd att publicera på webben, eftersom den kan hamna på denna sida). Jag har tre böcker att lotta ut! Utlottningen kommer att ske den 31 augusti och vinnarna meddelas här på iktsidan.com

Boken tar upp flera pedagogiska perspektiv. Allt från ledarens roll, där forskning visar att det är rektor/förskolechef som är den absolut viktigaste kuggen i arbetet med att digitalisera skolan/förskolan, till tips på kvalitetsverktyg som tex lotusdiagram och förslag på du kan dokumentera med surfplatta i verksamheten. Du kan läsa om hur du kan kommunicera med föräldrar via surfplattan på ett inspirerande och enkelt sätt och boken innehåller dessutom som grädde på moset förslag på ett antal pedagogiska aktiviteter som passar allt från förskolan till elever i de yngre skolåldrarna.

Det är du som pedagog som gör skillnad,  inte surfplattan i sig. Det är vad du som pedagog väljer att använda den till som gör skillnad. Utforska och upptäck omvärlden tillsammans med dina barn/elever och upptäck vad omvärlden har att erbjuda er.

Glöm inte att dina barn/elever är en värdefull resurs att tillgå oavsett ålder. Lär tillsammans:)

cropped-20120719_175551000_ios.jpg

Fotograf: Tove Andersson

 

 

One comment

  1. Ingvor Carlsson · · Svara

    Jag håller på med förberedelser till en Magisteruppsats där lärplatan, pedagogisk dokumentation och Dockpedagogik skall utveckla verksamheten på förskolan. Boken skulle skänka inspiration och användas i referenslistan. Mvh Ingvor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 3 948 andra följare

%d bloggare gillar detta: