Letar du efter ett smidigt webbverktyg där du kan samarbeta med dina elever eller kollegor online? Svaret är Padlet.com! (finns också som app)

Här kan du skapa en anslagstavla med post-it-lappar utan att skapa varken inlogg eller konto. Ibland blir man så trött på alla  inloggningar man ska hålla reda på, då blir man extra glad för detta verktyg som Åsa Kronkvist så bra förklarar.

Sedan får man väl ändå säga att det finns en poäng här att registrera sig… för att enkelt hitta tillbaka till dina Padlets:) men…. du behöver inte, det fungerar ändå.

På bilden nedan ser du hur jag har startat en Padlet:

padlet1

Du kan bifoga ljud, bild, videos, dokument eller länkar till dina post-it-lappar.

Döp rubriken på lappen och tryck sedan på symbolen under för att bifoga. på bilden ovan har jag bifogat en bild som jag hade sparat på datorn.

padlet3

När du är nöjd kan du dela din Padlet med andra för att få input eller ideér. Dela bara webbadressen så är ni igång. Vill du bara att kollegorna/eleverna ska läsa och inte redigera dina post-it-lappar ändrar du behörigheterna enkelt under ”Dela” uppe till höger på sidan. Standard för nya tavlor du skapar är ”kan skriva” och att tavlan är hemlig (=ej sökbar om man inte har adressen)

padlet2