IKTsidan

Lust, motivation & lärande

Topp 10-matematikresurser för äldre elever

Här kommer min 10 i topp med matematikresurser med fokus dator och mest för de äldre eleverna

för den som undrar varför inte programmering finns med på denna lista kommer det bli ett eget inlägg om just 10 i topp med programmering, så håll ut:)

1. Phet

phet

Övningarna på denna webbresurs kan bäddas in på en blogg, se nedan exempel:

https://phet.colorado.edu/sims/html/balancing-act/latest/balancing-act_en.html

Länk direkt till webbresursen, Phet

2. Whiteboard.fi

En fantastisk webbtjänst, gratis att använda, och så bra! Gratis webbtjänst där du kan se dina elevers svar direkt när de svarar- och se hur de tänkt.

whiteboard
Länk till mitt inlägg som förklarar mer:
Länk direkt till webbresursen, Whiteboard.fi

3. Matteva

matteva

Matteva är en webbsajt med övningar, spel och aktiviteter att använda i matematikundervisningen. Ingen registrering behövs, användningen är kostnadsfri och webbresursen reklamfri. De flesta applikationerna är gjorda i Flash vilket passar dator bättre än iPad.
Smart funktion: Om du finner ett kuvert på sidan där eleven utför övningen, kan eleven maila dig resultatet efter de övat genom att klicka på kuvertet.
Länk till mitt inlägg som förklarar mer:
Länk direkt till webbresursen, Matteva

4. Elevspel

Här hittar du matematikövningar för olika åldersgrupper. Allt är gratis men var kritisk till övningarna innan du låter dina elever spela eftersom det är användare som lagt upp dem. Man kan hitta många bra men också en del tveksamma.

elevspel

Det finns 25 olika ämnesområden så detta är bara några….

Länk direkt till webbresursen, Elevspel

5. Webbmagistern

webbmagistern

Webbmagistern.se är en webbplats med pedagogiska övningar för elever i första hand i grundskolan. Övningarnas antal byggs successivt ut och målet är att ha övningar som täcker samtliga årskurser och ämnen, skriver webbmagistern.
Länk direkt till webbbresursen, webbmagistern

6. Minecraft education edition

minecraft.PNG

Länk direkt till webbresursen, Minecraft edu

7. Geoboard

Den digitala geometribrädan är ett verktyg för att utforska en rad olika matematiska begrepp. Eleverna drar digitala gummiband runt pinnarna för att bilda linjer och polygoner och göra upptäckter om omkrets, area, vinklar, bråk, och mer. Finns också som app till iPad (gratis)

geoboard
Länk direkt till webbresursen

8. Matematik.fi

Matematik.fi är en komplett, elektronisk lärobok i matematik för årskurs 7-9 i den grundläggande utbildningen. Istället för att anpassa din undervisning efter materialet har du nu möjligheten att anpassa materialet efter din undervisning.

9. Webbmatte.se

Mattestöd för alla: Tjänsten webbmatte.se finns på åtta olika språk för årskurs 6–9 och på tre språk för gymnasiet.

 webbmatte

10. Matteboken.se

Matteboken.se är ett verktyg för att studera matte på nätet. Här finns mycket material, både videolektioner och räkneövningar. Matteboken finns både på svenska och arabiska och allt material på Matteboken.se har skrivits av matematiker som har pedagogisk erfarenhet

matteboken

%d bloggare gillar detta: