Gå på skattjakt med QR-koder i närmiljön

Hösten är här och vi myser inne. Har du svårt att få eleverna att vara ute eller behöver du testa något nytt för att väcka deras intresse för ett ämne? Varför inte passa på att göra en skattjakt med QR-koder att använda på rasten eller på lektionstid.

QR-koder är ett nytt, spännande sätt, att väcka lust i förskola/skola. Innan jag fick nys om denna webbbsida har jag skapat QR-koder en och en och inte haft någon bra överblick över dem. Det är lätt att blanda ihop dem så de blir hemliga inte bara för eleverna utan också för mig… Mer än en gång har jag försökt märka dem så jag ska veta vilken kod som hör till vilken fråga.

qr

På denna webbplats http://www.classtools.net/QR/ finns ett verktyg där du döper en skattjakt, skriver in frågor och svar, och det genereras sedan ett färdigt koncept med QR-koder, färdiga att skriva ut.

Eleverna behöver inte ha internetuppkoppling för att kunna läsa av dem:)

De behöver dock ha en app på sin mobil eller surfplatta för att läsa av dem, jag föredrar QRreader for iPad eller QRreader for iPhone.

Nedan följer en video som visar hur man praktiskt går tillväga.

Lycka till!

En reaktion på ”Gå på skattjakt med QR-koder i närmiljön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s