Lär dig språk genom skriftlig karaoke

http://lyricstraining.com/ är en fantastiskt rolig och lärorik webbsida som erbjuder möjligheter för dina elever att lyssna, öva och skriva till texter från musikvideor på flera olika språk. Det kan jämföras med karaoke men istället för att sjunga skriver man.
Ett perfekt sätt för att göra skolarbetet verkligt och samhällsnära och kan dessutom användas som ett roligt och interaktivt sätt för språklärare för att föra in elevernas vardag och intressen för musik i klassrummet. På detta sätt tror jag man kan fånga en del elever till att träna språk, de elever som man inte fångar annars vid traditionell klassrumsundervisning.
Vem har inte mumlat sig igenom låtar när man är ute och kör bil och lyssnar på radio för att man inte riktigt vet vad de sjunger? Nu ska jag träna!
Så här kan det låta när man inte vet vad det är artisterna sjunger:
Nu finns lösningen på detta:)
På denna webbsida väljer du språk, och gengre av musik, du väljer också svårighetsgrad.
Du kan väja på engelska, franska, spanska, italienska, portugisiska och tyska
När låten ska starta får du dessutom välja om du bara ska lyssna och då se texten spelas upp på skärmen samtidigt som artisten sjunger eller att fylla i tomrummen där det fattas ord; det finns två svårighetsgrader på att fylla i tomrummen i texten, 10% eller 25%, är du expert kan du välja att skriva texten på skärmen samtidigt som den spelas upp.
Lugn, om du inte hinner skriva stoppar musiken och väntar på dig, du kan heller inte stava fel eller använda fel ord, då händer inget:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s