www.Corkboard.me är en gratis webbtjänst som du kan använda till att samla tankar/synpunkter/idéer tillsammans med andra. Man kan likna det vid en anslagstavla som ligger på Internet.

cb

  1. Gå till www.Corkboard.me (kopiera adressen i adressfältet, den är unik för din anslagstavla) Dela länken med de du ska samarbeta med.
  2. Längst ner till höger på sidan finns fem olika post-it-färger att välja mellan. För att fästa en lapp på tavlan tryck på valfri färg och sedan klicka på anslagstavlan, då ”fäster lappen” med rätt färg. Vill du fästa fler är det bara att klicka på anslagstavlan så fäster en ny lapp i samma färg. Vill du byta färg, tryck längst upp till vänster på lappen vill du flytta lappen;ta tag längst upp på lappen och flytta den dit du vill på tavlan. Har du använt många lappar och vill få en överblick, tryck på den utvecklade kartan längst ner.

cb1

 

 

 

 

cb3

Post-it-lapparna kan samlas i grupper, bytas färg och storlek på, allt efter behov och syfte.

Klickar man i överkanten på en post-it-lapp finns tre alternativ: Byt färg, centrera just detta post-it på tavlan, eller radera.

cb2  Vill du justera storleken drar du i nedre högra hörnet till önskad storlek

Använder du webbläsaren Google Crome kommer du även hitta en zoomningsfunktion längst upp till vänster på tavlan, denna funktion finns inte i webbläsaren Internet Explorer. Detta är inget måste men kan vara en bra funktion om du ska visa upp anslagstavlan för många personer via en projektor.

cb4

Längst ner till vänster finns en chatfunktion där de som samarbetar på anslagstavlan kan diskutera med varandra. Tryck på pratbubblan och skriv, du behöver ingen inloggning.