Rim i förskolan och i de yngre åldrarna

Jag har fått en fråga om det finns appar för iPads för att öva rim i förskolan och i de yngre åldrarna. Det var svårare än vad jag trodde att hitta men här kommer mina förslag:

Rim Egentligen den enda renodlade app jag hittade som handlar om rim+ svenskt tal

Fotospelet Busdjurens fotomemo. I denna app kan du gör ett eget memory med ord/bilder som rimmar

Puffin webbläsare som klarar flashfiler. Vissa hemsidor har verktyg som inte iPads klarar, ofta spel. Det finns en bra webbsida med rim där denna app som dessutom är gratis hjälper dig förbi detta. Webbsidan heter: http://www.ur.se/rimrum/


Bitsboard En app med många möjligheter både att använda färdiga uppgifter och att göra egna anpassade till din egen barngrupp. Appen är gratis:) När du öppnat appen, sök på svenska för att få upp alla övningar inlagda på svenska (annars är det lätt att bli förvirrad)Du kan sedan välja att ladda ner de övningar du vill och de sparas i appen för att kunna användas fler gånger. Gillar du en övning men vill lägga till eller dra ifrån är det också möjligt att redigera övningen så du får den precis som du vill ha den.

ABC-raketen App från UR. över bokstäver, bokstavord och rim

Doodlecast Kreativ app där du ritar och spelar in tal. Du kan sedan se när bilderna växer fram vilket gör att du kan gissa vilket ord som rimmar och får lite stöttning, dessutom blir det lite mer spänning:)

Bookabi Både denna app och appen under, My Story, är två bokappar med möjlighet att använda färdiga bilder som medföljer appen eller lägga till egna. Här kan du tillsammans med barngruppen göra egna böcker med rim att dela med andra barngrupper eller varför inte föräldrarna? Skicka via e-post till förskolans/skolans andra iPads och spara ner i den digitala bokhyllan ”iBooks” och gör er eget rim-bibliotek

My Story (se beskrivning ovan)

Pic Collage En app för bildcollage men som kan användas till så mycket mer. Här kan ni göra bilder tillsammans som beskriver ord som rimmar genom att ta egna bilder med iPadens kamera eller använda appens bilder ”Stickers”. Vill du låna bilder via webben pröva denna sida som jag beskriver här via appen Pic Collage (bilderna är fria att använda för skolbruk)

2 comments

Kommentarer inaktiverade.