Digital pedagogik: så här kommer du igång

Du har väl inte missat detta? Mediapoolen har levlat upp och bytt utseende på sin digitala pedagogik. Här finns massor att utforska! Jag hade dock önskat att alla funktioner också fungerade på iPad.

Alla funktioner är inte igång än men snart så…

Digitalpedagogik.se

digital

Konto

Börja med att skapa dig ett nytt konto (även om du hade ett till Mediapoolen innan)

Fler möjligheter: Elever kan också skapa egna konton på digitalpedagogik.se genom att klicka på Skapa konto och sedan välja elev i rutan Användartyp. Fler sätt att skapa elevkonton kommer att lanseras under våren 2015. Möjlighet att skapa tillfälligt konto för vikarier på din arbetsplats kommer att lanseras under februari 2015.

Tema eller medieresurser

Här kan du utforska både tema och söka medier för undervisningen. För att få färre sökträffar välj vilket stadie du undervisar på. När du hittat en resurs du vill favoritmärka för att komma ihåg eller komma tillbaka till, trycker du på kugghjulet högst upp till höger på resursen och väljer ”Spara som favorit”.

digi2

Det finns en funktion som kallas: Anslagstavlan. Den kan du använda för att favoritmärka resurser och fästa dem på startsidan, så de blir tillgängliga direkt nästa gång du loggar in. Du kanske letar efter en film att se på nästa lektion eller senare i veckan. Genom att fästa den på anslagstavlan finns den på startsidan när du loggar in, och du behöver varken söka fram den igen eller leta upp den bland dina favoriter. När du är klar med filmen tar du bara bort den från anslagstavlan, så den inte tar upp plats i onödan. Vill du spara den för längre tid kan du favoritmärka den som vanligt. För att fästa en resurs på anslagstavlan trycker du på kugghjulet högst upp till höger på resursen och väljer ”Fäst på anslagstavlan”.

Omvärldsbevakning

Här kan du finna fakta och resurser för det som händer just nu runt om i världen.

didi3

Musikmattan

Med musikmattan kan du generera musikstycken som är mellan 45 sekunder och 7 minuter långa. Provlyssna på de olika stämningarna tills du hittar vad du söker. Sedan skriver du in önskad längd i antal minuter och sekunder, trycker på ”Starta” och lutar dig tillbaka. Beroende på hur långt musikstycke du valt att skapa kan det ta upp till ett par minuter innan din musik är klar. När snurran försvinner kan du provlyssna på musiken, och om du är nöjd med resultatet trycker du på ”Ladda ner”. Musiken får du som en mp3-fil och kan användas precis hur du vill – inga upphovsrättsliga skydd finns. Det är du som har skapat musiken och bestämmer hur den får användas

Creaza

Creaza är en tjänst som endast är tillgänglig när du är inloggad på din dator ej via iPad tyvärr.

digi4

Vocalex

Denna funktion är inte gjord för iPad men… om du använder appen Puffin Free (som är en webbläsare för denna typ av sidor) kan du öppna sidan i den appen och få det att fungera:)

digi5

Läs mer här: Digitalpedagogik.se

3 kommentarer

  1. Agge Firmager · · Svara

    Men kommunen måste ha avtal med Digitalpedagogik eller hur? Eller kan man skapa ett testkonto?

    1. Ja det måste man ha:(

  2. Agge Firmager · · Svara

    Om jag förstått det rätt så är det en lärresurs endast för de i Västra Götalandsregionen. Det vore bra om det framgick av ditt blogginlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 3 909 andra följare

%d bloggare gillar detta: