Kroppen och knoppen är alltid kul

Det är alltid lika spännande med kroppen och knoppen:) Jag har samlat lite länkar till mina favoriter och förslag på vad du kan göra med hjälp av digital teknik.

woman-586185_1280

Webbverktyg

 • Anatomisk atlas
 • Upplev matsmältningens process
 • Vårdguiden om kroppen
 • Kroppen (Zygote)
 • KP-webben om kroppen
 • Topp till tå från UR-webbsida
 • Uppdrag kroppen– Kroppens anatomi för mellanstadiet. Hur fort slår hjärtat när du anstränger dig till max? Vad händer med pulsen när du blir uppskrämd? Hur lång tid tar det för mat att förvandlas till bajs? Vilka delar av kroppen har bäst känsel? Det är frågor som 11-åringarna Nora, Eli och Pella undersöker. I varje program löser de ett uppdrag som är kopplat till ett visst organ eller organsystem i kroppen. Lärarhandledning.
 • Bacillakuten
 • webbmagistern förhör om kroppens delar
 • Vart tar bajset vägen?
 • Doktor NO– Varför har vi blod? Stämmer det att vi tappar kilovis med hud under en livstid? Och vilka hormoner påverkas när vi inte äter? Följ med doktor NO när han löser svåra uppdrag i naturvetenskapens tjänst. Tillsammans med forskare i framkant gör han bland annat en virtuell resa i våra blodkärl, odlar ny hud till kroppen och försöker försvaga sina muskler på 24 timmar. Lärarhandledning.

Appar

Människokroppen-Det går att välja att visa olika delar av kroppen, antingen var för sig eller tillsammans i vilken kombination man vill. Pris:39kr med köp inuti app.

My incredible body– Följ med på en spännande resa i kroppen. Tal på engelska. Pris:49 kr

body

Phlip

I PHLIP finns det fyra pussel med olika antal bitar. Det lättaste pusslet har fyra bitar. Sedan finns det nio, sexton och tjugofem bitar. Tanken är att man själv väljer utseende på sitt pussel genom att antingen ta ett fotografi eller genom att välja en bild i sitt bildarkiv. Alla pusselbitar ligger alltid på sin rätta plats i denna app. Men de är roterade åt olika håll och olika mycket. När man vickar på sin enhet så vrids alla pusselbitar åt samma håll, höger eller vänster. När en pusselbit hamnat rätt kan man frysa den genom att trycka på den. På så sätt kan man få alla pusselbitar att hamna åt rätt håll och då har man också klarat pusslet. Pris: 9kr

hand hand1

Varför inte?

En sång om kroppen?

ScoreCloud express
score2 bilden lånad på http://scorecloud.com/

“Like Google Translate for Music” Nynna eller spela och appen översätter musiken till noter:) Appen är GRATIS

http://www.skolappar.nu/scorecleaner-notes/

En film om kroppen?

iMovie

Har du fler tankar och ideér kommentera gärna inlägget:)

2 comments

 1. Hej Tove!

  Du gör ett fantastiskt jobb! Dina tips och länkar inspirerar och intresserar. Jag gör mitt bästa för att marknadsföra din blogg på skolan bland kollegorna. :-)

  Fortsätt ditt fina arbete!

  Med vänliga hälsningar Pelle Wijkström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s