Förslag på iPadappar för NO och teknik 

På gårdagens workshop pratade vi om appar för NO och teknik för att arbeta med iPads. När jag gick igenom de appar jag tagit ner saknar jag flera områden. Jag fick ge mig ut på nätet för att hitta webbresurser att komplettera med. Problemet med ett antal av dessa webbresurser är att de innehåller flash-funktioner som inte fungerar så bra på en iPad om man inte går en omväg via en annan app. Här får man ställa sig frågan om webbresursen är tillräckligt bra, då går det att lösa via appen Puffin free. Appen fungerar som en webbläsare. Du öppnar den och skriver in adressen till den webbresurs du vill arbeta med som innehåller Flash-funktioner och som du inte får till att fungera via Safari-appen. Längst ner kommer en lista på webbresurser jag rekommenderade:)

Jag har ingen ambition att vara heltäckande i detta inlägg utan mer ett smörgåsbord av lite som finns.

  

I dag när Lärarnas tidning damp ner i lådan handlade det just om Programmering på schemat, passar ju precis som hand i handske till detta inlägg. Läs mer om artikeln här: http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2015/03/20/har-lar-3c-programmera

NO-appar

NO1       NO2

 • Människokroppen
 • My incredible body
 • Equalize
 • My Flora
 • Småkrypsappen
 • Batterijakten
 • Kvitter
 • Krax
 • Viltappen
 • Diode
 • Curcuit Builder
 • Chemist free
 • Sky view free
 • Star Walk

Just appen Diode testade vi i grupp där det blev många intressanta diskussioner om hur kopplingsschemat skulle se ut för att lampan skulle tändas utan att larmet i appen också fick ström. Här får man öva sig inte bara i elektronikens mysterier utan också logiskt tänkande, planering, argumentera för sin ståndpunkt och inte minst samarbete. 

Här en liten trailer för hur appen fungerar:

Koda/Programmera

kod1      

 • Lightbot One hour of code
 • Bee Bot
 • Lightbot
 • Lightbot jr
 • Fix the factory
 • Scratch Jr
 • Codecademy
 • Animate me!
 • A.L.E.X
 • Kodable
 • Odd Bot Out
 • Robo Logic

Bee-Bot finns som både app och IRL. Kan köpas via http://www.hos.se

IMG_0019

Webbresurser:

One comment

 1. Jag har en blogg på nätet http://www.naturspanarna.se och 3 sidor på Facebook för lärare kring natur. ”Inspirationsgrupp i naturen runt husknuten”; ”Vad händer just nu i naturen?” och ”Idébank för natur/teknik och utemiljö i förskola skola” (den sista med över 11.000 gillare). Kan det vara något?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 3 905 andra följare

%d bloggare gillar detta: