Spara musik till din iPad är nu möjligt tack vare Karl Malberts fina arbete. Det var en sorg för många av oss när Multimediabyrån lades ner och Karls melodier och loopar försvann. Nu har han återuppstått i Malberts melodier. Länk till sidan här:

Det är en webbresurs men fungerar för iPads om du laddar ner till exempel MyMedia (gratisapp) som kan spara filerna.
Webbresursen innehåller närmare 400 musikstycken av en mängd olika stilar och karaktärer. Somliga stycken är loopbara och du kan med hjälp av den vänliga loopmaskinen Loopbot yxa till ett stycke av önskad längd. Sajten innehåller även material och tips för att skapa egen musik utifrån halvfabrikat.

Musiken är fri att ladda ned och använda för all form av icke-kommersiell verksamhet. Målgruppen är lärare och elever på svenska skolor.
Större delen av musiken på Malberts melodier är skapad för webbplatsen Multimediabyrån, som efter ett beslut av Skolverket gick i graven sommaren 2014. Bakgrunden till Multimediabyråns musikarkiv var att ge elever och lärare ett rikt utbud av fri musik att kunna använda i undervisningsrelaterade mediaproduktioner.

Nu har alltså musikarkivet, tillsammans med lite nya tillskott, återuppstått!

All fantastisk musik är skapad av Karl Malbert

Använder du iPads finns två appar du kan ladda ner och testa först i en Lite-version för att se om du gillar dem (vilket jag tror) och då ladda ner en fullversion.

paintmusic

Paint Music är en app för iPad där du enkelt kan skapa din egen filmmusik genom att ”måla” med fingret på skärmen. Det finns 16 olika filmmusikaliska teman att välja mellan och även om du inte är van att skapa musik kan du räkna med ett välklingande resultat! Den färdiga musiken kan delas genom mejl, SoundCloud eller öppnas i andra appar såsom exempelvis iMovie, Pinnacle Studio eller Dropbox.

musikmattan

Musikmattan är en app för iOS med vilken du enkelt kan skapa musik med en viss tidslängd. Kanske vill du ha musik till en film eller ett bildspel som är precis 3 minuter och 51 sekunder lång? Välj bara musiktema i appen och ange önskad tid så genereras ett stycke som matchar tiden! Musiken kan sedan delas via mejl, SoundCloud eller öppnas i exempelvis iMovie, Pinnacle Studio eller Dropbox.